2008-as Konferencia

Útkeresés: kelepcék és megoldások a terápiában, tanácsadásban, képzésben
a Pszichoterápia folyóirat negyedik konferenciája

Időpont: Budapest, 2008. május 17-18. (szombat-vasárnap)
Helyszín: 1021 Tárogató út 2-4 (Nemzetközi Üzleti Főiskola)

A konferencia témája
A választott témával az irányzatok, területek közötti kapcsolódást-ütközést, feszültséget és párbeszéd lehetőséget szeretnénk körüljárni. Ezzel követjük a korábbi években kialakult konferencia stílust, ahol legnagyobb teret a megbeszélés, vitatkozás, a bemutatkozás és mások megismerése kapja. Mindezek középpontjában a gyakorlat, a szakmai tapasztalás áll — a terápia, a tanácsadás és a képzés világa.
Szeretnénk, ha folytatódna néhány olyan téma, amely a harmadik konferencián fokozott érdeklődést váltott ki, s számos szempontból kibeszéletlenül maradt. A konferencia előkészítése során aktívan támogatjuk vitaülések, kerekasztalok szervezését.

Hívószavak a főtémához
Valódi beszélgetés a konferencia szereplői és hallgatói között akkor jön létre, ha kellő nyitottsággal nyúlunk konfliktusos témákhoz, s kellő időt szánunk a beszélgetésre. Utóbbit a konferencia szerkezetével biztosítjuk, az előbbi pedig a kerekasztalok, vitaülések, team- és esetbemutatók, előadók, vitavezetők és üléselnökök rákészülésén múlik. A szerkesztőség induló ráhangolódásakor felbukkant hívószavak talán a készülő szereplők ráhangolódását is segítik: csapdák — örvény — átmenet — árnyalatok — kiutak — ideológiai kelepcék — ösvény — útkeresés — közelítés feszültsége — egy szakma, több irányzat — a kis különbségek feszültsége — határ, párbeszéd, átbeszélés — szintézis és ellentét. S mögötte a kérdés: Similis simile gaudet?

A PSZICHOTERÁPIA folyóirat konferenciáján is a lap szerkesztési szempontjait tartjuk szem előtt.

Célunk:
Nyújtson találkozási teret a különböző irányzatok, szakmák, szakmai csoportok, műhelyek számára;
Segítse a gyakorló pszichoterapeuta, tanácsadó tájékozódását;
Biztosítson kellő szakmai színvonalat, és nyújtson viszonyítási lehetőséget a minőségi munkához;
Szolgálja az újat, eredetit, kreatívat.

Szeretnénk, hogy a konferencián bemutatásra kerülő munkák később tanulmány formájában a lap hasábjain is olvashatók legyenek.

Jelentkezés
Jelentkezni lehet előadásokkal, műhely, vitaülésekkel, műhelybemutatással. Részletesebb tájékoztató az absztraktok formájáról a Pszichoterápia folyóiratban, a honlapunkon(www.pszichoterapia.hu), valamint e-mailen.
A beérkező munkákat, programjavaslatokat (előadás, vitaülés, kerekasztal, műhely, team-bemutatkozás, műhely, esetbemutatás vitával) „szerkesztési folyamatban” az előadókkal közösen a konferenciához formázzuk.

Az absztraktok beküldési határideje:
2008. február 20.
A jelentkezéshez kérjük, használja a mellékelt jelentkezési lapot.
Az absztrakt elfogadásának és elbírálásának feltétele a jelentkezés és befizetés.
A jelentkezési lap beküldhető e-mailen, faxon, vagy levélben. A szervezést és kapcsolattartást elősegíti, ha e-mailben jelentkezik.
E-mail: konferencia@pszichoterapia.hu
Telefon, fax: (06 1) 789-8054
Postacím: MentalPort Kft. (Pszichoterápia konferencia) 1276 Budapest, Pf.: 195.

Szervező- és programbizottság:
Albert-Lőrincz Enikő, Bokor László, Lovas Zsuzsa, Ormay Tom, Stang Tünde, Szőnyi Gábor (elnök), Tiringer István, Túry Ferenc
A konferencia szervezőtitkára: Kiss Emese

Elérhetőségek:
E-mail: konferencia@pszichoterapia.hu
Telefon, fax: (06 1) 789-8054
Postacím: MentalPort Kft. (Pszichoterápia konferencia) 1276 Budapest, Pf. 195.
Fszl. szám: CIB Bank
10700440-25769504-52100008

Vissza az előzőre