Vírusidők 2.0

Vírusidők kérdőív 2.0

MentalPort kutatási munkacsoport

Kedves Kolléga!
Tavasszal ígértük, hogy a koronavírus járvány lezajlása után – ősszel – megismételjük a kérdőívünket. A járvány második hullámának tetején továbbra sem látjuk a végét, és az sem látszik, hogy meddig kellene együtt élnünk vele, így érdemes lehet képet formálni arról, miként alkalmazkodunk, miként tervezünk a jövővel.
Ezzel a kérdőívvel most ehhez szeretnénk hozzájárulni.

A kérdőív kitöltésére azokat kérjük, akik hivatásszerűen, pszichoterápiás, tanácsadói, személyiségfejlesztő céllal alkalmaznak pszichológiai módszereket. Ehhez a Pszichoterápia folyóirat olvasóit és a folyóirat konferenciáinak látogatóit keressük meg, valamint felkérjük a szakegyesületeket, hogy juttassák el a kitöltési felhívást tagjaikhoz.

Arra kérjük a kollégákat, hogy 2020. december 20-ig töltsék ki kérdőívünket. Ezt követően már nem lesz lehetőség a részvételre a vizsgálat ezen szakaszában. Az elsődleges feldolgozás rögtön követi a lezárást, így a körvonalazódó tapasztalatok a Pszichoterápia májusi számában már hozzáférhetőek lesznek a szakmai közönség számára.

A kérdőív anonim, nem tartalmaz semmilyen, a kitöltő beazonosítására alkalmas kérdést. Kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe.
Jelezzük, hogy a kérdőívben a „terapeuta” egységesen jelenti a pszichoterápiás-tanácsadói-segítői munkát végzőt; a “terápia” a pszichoterápiás-tanácsadói-segítői munkát; a „páciens” egységesen jelenti a klienst is.

Köszönjük, hogy kitölti a kérdőívet; ezzel nem csak a mi munkánkat segíti, hanem az egész szakmát is.
MentalPort kutatási munkacsoport: András Felícia, Imre Gábor, Muth Vera, Szemán Dénes; konzulens: Szőnyi Gábor

    Vissza az előzőre