2022-es konferencia

Lélek-fraktálok
Önhasonló rendszerek a terápiában, tanácsadásban

A Pszichoterápia folyóirat 16. konferenciája

2022. május 13–14.

konferencia@pszichoterapia.hu, www.mentalport.hu

MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

 

Témaválasztás

Főcímünk magába sűríti mindazt, amivel kapcsolatban következő konferenciánkon érdemesnek tartjuk közös gondolkodásra invitálni a széles szakmánkat. Nem kívánunk új szakkifejezést meghonosítani, s vállaljuk, hogy a geometriához éppen csak annyira értünk, mint egy mezei/közönséges/városi pszichoterapeuta, de a fraktálok végtelenül komplex önhasonlósága megihletett bennünket. A fraktál egyes alkotóelemei egymással és az általuk alkotott egésszel is hasonlóságot mutatnak.

16. éves konferenciánk címét és témáját teljesen újragondoltuk, miután az eredetileg 2020-ra tervezett „Érések és érkezések” témát 2021-ben online konferenciánkon jártuk körül. Kerestük, hogy mi lehet az a közös élmény, ami összeköt minket a járványügyi helyzet elszigetelő hatása mellett is. És szerettük volna tágítani is a perspektívát – hogyan illeszkedik az elmúlt két év a nagy egészbe, mi tükröződik, ismétlődik az ez idő alatt hozott döntéseinkben és tapasztalásainkban egyéni, egyesületi, széles szakmai, akár társadalmi szinten. Szeretnénk ránéznini az állandóságra, ami munkánk kiszámíthatalanságában és bejósolhatatlanságában érvényesül. Megvizsgálni az újrakezdések kételyét, melyet nem csak járványhelyzetben, de akár egy-egy terápiás – tanácsadói folyamatban, elakadásban is átélhetünk. Kíváncsiak vagyunk, ki hogyan viszonyul az újratervezéshez, azon állapotokhoz, mikor az abszurditás otthonossá válik, mikor megállunk egy pillanatra, s magunkra tekintve csak elmosolyodni tudunk, vagy grimaszolni egyet. Segítő szakmáinkban törekszünk a folytonosságot keresni akkor is, amikor töredezettséget élünk meg, s abban támogatjuk a hozzánk fordulókat, hogy a traumák, krízisek révén erőforrásaikhoz jussanak közelebb. Foglalkoztatott minket annak a kérdése, hogy mekkora szeletét is látjuk a valóságnak, amikor azt gondoljuk, új összefüggéseket ragadunk meg a terápiás folyamatban. Hogy milyen lenyomatot hagynak terapeutában, páciensben, s tágabb értelemben az egyesületi és szakmai életben a szakadások, érdességek? Mi segít annak eldöntésében, hogy valaminek a részét látjuk, vagy az egészet? S hogyan válik csupán egy résszé az, amit előtte egésznek gondoltunk. Szeretnénk minél több oldalról rátekinteni arra, hogy az önhasonlóság elve hogyan érvényesül a lélektani munka, a kapcsolatok alakulása során. Hogyan jelenik meg például egy pszichoterápiás osztály aktuális nehézsége a közösség problematikájában vagy hogyan sűrűsödik össze és válik látványosan érthetővé egy egyéni terápiás folyamat története egy mikrojelenetben? Hogyan alakítja egy egyesület szervezeti életét, képzését a szakmai környezet, hogyan integrálódik és milyen hatással van erre tagjainak szakmai élménye? Hogyan fedezhető fel a szervezet múltja annak jelenében és jövőbe rajzolódó alakulási irányvonalaiban? Mi érvényes mindebből szakmánk egészére?

Az önazonosság, a változásban megragadható állandóság, a részben tükröződő egész élményeire gondolva adtuk a Lélek-fraktálok főcímet idei konferenciánknak.

Program

Az absztraktok beküldési határideje 2022. február 10. csütörtök.

Bővebb információt az alakuló, majd a végleges programunkról itt talál: KATT IDE!

Jelentkezés

Bővebb információ a jelentkezésről, regisztrációról elérhető itt: KATT IDE!

Részvételi díj:

Korai átutalásos befizetéssel (2022. február 10-ig)
Előfizetői, ill. csoportos részvételi díj 19500
Teljes részvételi díj 21700
   
Átutalásos befizetéssel 2022. április 30-ig
Előfizetői, ill. csoportos részvételi díj 22800
Teljes részvételi díj 25900
   
Kései átutalásos, illetve helyszíni készpénzes befizetéssel (2022. május 1-től)
Előfizetői, ill. csoportos részvételi díj 26500
Teljes részvételi díj 29000
   
Diák részvételi díj (első diplomás, nappali tagozatos) 12500
Napijegy 19500

A Pszichoterápia folyóirat előfizetéséhez kattintson ide.

A regisztrálás a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. 

A részvételi díjat a MentalPort Kft. 10700440-25769504-51100005 bankszámlaszámára (IBAN: HU93107004402576950451100005, Paper form: HU93 1070 0440 2576 9504 5110 0005, BIC: CIBHHUHB, Bank: CIB Bank Zrt.) átutalással vagy közvetlen banki befizetéssel (CIB Bank fiókjai) tudja rendezni. A befizetésről minden esetben a regisztráció során megadottak alapján küldjük a számlát.

A MentalPort Kft. 2012. június hónaptól átállt az elektronikus számlázásra. A számlát a regisztrálás beérkezése után állítjuk ki. A számlát a regisztráció során megadott e-mail címre küldjük.

Jelentkezés másra nem ruházható át. A regisztrálás szerződésnek minősül, a befizetéssel valósul meg. A befizetés beérkezése után küldünk számlát.

Bármilyen problémával vagy kérdéssel keressen meg bennünket: konferencia@pszichoterapia.hu vagy +36-1-789-8054

CME továbbképzési pontok

A konferencia CME-akkreditációja folyamatban van.

Kellemes konferenciaélményt kívánunk

A szerkesztőség, úgyis, mint program- és szervezőbizottság: Barna Mária, Benkő Henrietta, Berger Noémi, Bokor László, Kiss Tibor Cece, Pál Krisztina, Takácsy Márta, Tiringer István, Valkó Lili szerkesztők és Pach Judit titkár

Vissza az előzőre