Pályázat

Pszichoterápia

A pszichoterápiás módszereken alapuló gyakorlat szakmai folyóirata
szerkesztoseg@pszichoterapia.hu, www.mentalport.hu

Így dolgoztok ti!

Karikatúrapályázat

COVID over. Túl vagyunk a járvány első hazai hullámán. Huh.

Sokat beszéltünk arról, hogyan éltük meg az elmúlt néhány hónapot, kinek hogyan strukturálta át személyes és szakmai mindennapjait. Maszkban ébredtünk, fertőtlenítőben fürödtünk. Szemünkben monitor csillogott, fülünkben fülhallgató. Nehéz eldönteni, hogy akkor most „hazavittük a munkát” vagy a hozzátartozóinkkal állítottunk be az ülésre.
Ha marslakók távolról nyomon követték volna a földi populáció „begubózását”, szokásainak megváltozását, azt gondolhatták volna: ezek teljesen megzavarodtak.
Nem kell azonban elhagynunk a sztratoszférát ahhoz, hogy olyanokra leljünk, akik felvonhatták szemöldökük az utóbbi időben tanúsított viselkedésünk furcsasága láttán…

Következő pályázatunkban nézőpontváltásra sarkallunk: arra volnánk kíváncsiak, hogyan látta közvetlen környezete a terapeutát, pszichológust, segítő szakembert a kijárási korlátozás idején. Olyan illusztrációkat várunk, melyek megörökítik a terapeutával kapcsolatos érdekes, szokatlan, hol megdöbbentő, hol vicces megéléseket, helyzeteket. Hogyan látta a szakembert párja, gyermeke, háziállata, szobanövénye, a szomszéd, a futár és a többiek a kijárási korlátozás idején?

A könnyed, humoros pályamunka lehet

  • grafikai illusztráció vagy

  • rövid szöveges leírás, egyperces novella (maximum 5000 karakter).

A pályázatok leadási határideje 2020. szeptember 30.

A legjobb munkákat folyamatosan megjelentetjük a Pszichoterápia folyóiratban.
A pályázatokat a szerkesztőség címére: szerkesztoseg@pszichoterapia.hu kérjük megküldeni, e-mail-csatolás formájában.
Kérjük, hogy a szerző mellőzzön minden formázást, s balra zárt, Times New Roman 12-es betűt, egyes sortávolságot használjon.
Amennyiben az egyperces műfajt választják, az írás terjedelme maximum 5000 karakter legyen; a műfaj jellegének megfelelően irodalmi hivatkozásokat nem kérünk.

A karikatúra-műfajban fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos alkotásokat várunk.

A szerkesztők

Vissza az előzőre