Pályázat

Egyszervolt

Egy fontos élményem a szakmából – mesés formában

Aki töltött időt kisgyerekkel, az megélhette, hogy milyen fontos a mesék világa. Van, amikor ugyanazt a mesét kell újra és újra elmondani, de a gyerekeknek gyakran igényük, hogy saját magukról halljanak mesés formában. Pályázatunkban hasonló lehetőséget kínálunk Olvasóinknak.
Pályázatunk a tanácsadás vagy a klinikum területén képzésben lévőknek, kezdő és gyakorló szakembereknek egyaránt szól.
Fontos, meghatározó szakmai tapasztalat vagy élmény mesés megformálására bíztatjuk Olvasóinkat. Ez lehet egy konkrét terápiás vagy tanácsadói helyzet varázslatos elmesélése, vagy a szakemberré válás útjának bemutatása a fantázia birodalmába helyezve. Lehet visszatekinteni, felidézni, de a mese arra is lehetőséget nyújt, hogy elérendő célok, jövőbeli képek kerüljenek megfogalmazásra.
Célunk, hogy a pályázat keretein belül a tanulmányok szigorú rendjével szemben szabadabban, a képzelet szárnyain repülve lehessen megosztani egymással összegzést, emlékeket, visszatekintést, sikert, kudarcot, vágyat, átváltozást, utat, próbatételt, legyőzendő vagy segítő szereplőket.
Amennyiben az íráson belül egy-egy „eset” részlete jelenik meg, a megjelenítés vonatkozásában a „Pszichoterapeuták etikai kódexe” az irányadó.
Az írás terjedelme maximum 15 000 karakter; a műfaj jellegének megfelelően irodalmi hivatkozásokat nem kérünk.
A pályázat leadási határideje 2018. március 31.
A legjobb munkákat megjelentetjük a Pszichoterápia folyóiratban.
A pályázatokat a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@pszichoterapia.hu) kérjük, e-mail csatolás formájában. Kérjük, hogy a szerző mellőzzön minden formázást, kiemelésre a dőlt formát használhatja, s balra zárt, Times New Roman 12 betűt, egyes sortávolságot használjon.

A Pszichoterápia szerkesztősége: Berger Noémi, Bokor László, Kiss Tibor Cece, Pál Krisztina, Szőnyi Gábor, Takácsy Márta, Tiringer István, Valkó Lili

Vissza az előzőre